Már nem lesz új fejezet

HA SZÜRKE 50 ÁRNYALATÁT KERESED, EZ ANNAK A KÖNYVNEK AZ ALAPTÖRTÉNETE!
NE REKLAMÁLD, HOGY A TWILIGHTBÓL ISMERTEK A NEVEK, MERT AZ ÍRÓJA EREDETILEG TWILIGHT FANFICTIONKÉNT ÍRTA MEG, TEHÁT Ő HASZNÁLTA AZ EDWARD ÉS BELLA NEVEKET, VALAMINT AZ EREDETI KARAKTEREK FIZIKA JELLEMZŐIT.

A MOTU fordítása 2013-ban befejeződött :)
2014 végén egy másik történetet kezdtünk fordítani, csak mert nekem tetszik, és mivel tetszik, úgy gondoltam, megosztom itt a történetet azzal, aki kíváncsi rá. Meg, hogy legyen élet a blogon.

2015. február 1., vasárnap

Családterápia 6. fejezet - Fenébe a házi feladattal

JEGYZETEK Dr Benjamin Dover asztaláról:

A Cullen Család 2007 november 17.
Megjelent családtagok: Carlisle Cullen, Esme Cullen, Emmett Cullen, Alice Cullen, Edward Cullen, Jasper Hale, Rosalie Hale & Bella Swan
Kezdeti megfigyelések: a család közvetlennek tűnik, de az egymás közötti feszültség nyilvánvaló. Carlisle Cullen keresett meg a terápiával kapcsolatban és sikerült meggyőznie a családtagokat is, hogy eljöjjenek, némelyiket könnyebben, mint másokat. Ő és a felesége remélik, hogy a terápia segíteni fog megoldani bizonyos, a családban fennálló problémákat, és ezáltal segít továbblépni és maguk mögött hagyni a vég nélküli civakodást.
Személyek:
Carlisle Cullen – belgyógyász, elkötelezett családapa 5 tinédzser számára. Belefáradt a veszekedésbe, a terápia mellett áll.
Esme Cullen – anya és támogatója  tinédzser korú gyerekeinek. Nagyon kedves és szeretetteli, gyerekei tisztelik. Fontosnak tartja a terápiát.
Emmett Cullen – élvezi a terápiát mert szereti látni, ha a családtagok kényelmetlen helyzetbe kerülnek. Nagy darab, szteroidok használata lehetséges, lármás és túlságosan is közvetlen, meg kell találni mi az, amit humorral álcáz. Bevallottan, „életerős” szexuális életet vezet, amit úgy tűnik szeret közönség előtt csinálni. Élvezi, hogy csúfoldódhat testvére, Edwar, és annak barátnője, Bella kapcsolatán. Ki kell deríteni gyanús, nem megfelelő kapcsolatát a húgával, Rosalieval. Túlságosan szereti a testi érintkzést, nagy ölelő. Nincs önuralma, kimond bármit, olyat is, amit nem akarnak mások hallani.
Alice Cullen – nyitott a terápiára, szeret a kanapén feküdni. Nemrég bevallotta, hogy vásárlás-függő. Túl érzékenynek tűnik, és szinte már idegbajoshoz illően hiperaktív. A divat nevében legalizálja a lopást. Érdekes kapcsolata van a egy hajléktalan csoporttal a folyó mentén. Ruha cseréket alkalmaz, hogy befolyásolni és irányítani tudjon olyanokat, mint Bella... és valószínűleg Jasper is.
Edward Cullen – teljesen elzárkózik a terápiától. Önutálat, ellenőrzési mánia, mérges és túlérzékeny. Elismeri, hogy hangokat hall, amik rossz dolgokra késztetik. Lehetséges skizofrénia / többsörös-személyiségi zavar. Négy hónapja öngyilkossági kísérlet, állítása szerint már jól van. A kísérletet 'félreértésnek' titulálja,amit kapcsolatba hoz  Bella állítólagos halálával. Nem akarja, hogy a barátnője vegetáriánus legyen. Még mindig szűz és irritálja testvérének a nyitott hozzáállása a szexhez. Látszólag irracionális és egészségtelen szükséget érez arra, hogy megvédje Bellát.
Jasper Hale – elzárkózik a terápiától és a jenkiktől. Szövetségi tudatú cross-dresser, aki első ránézésre csendes és visszahúzódó, ugyanakkor a felszín alatt sok különböző érzelem bujkál. Azt állítja, a barátnője miatt öltözik női ruhákba. Nagyon közeli a kapcsolata a húgával Alice-szal, ezt meg kell nézni. Mint kiderült, meg akarta ölni Bellát, valamikor azelőtt, hogy Edward próbálta megölni magát. Kinyomozni és kideríteni, hogy van-e az esetről valamilyen rendőri jegyzőkönyv. Akaratlan megnyilvánulás volt, van esetleg valamilyen rendellenesség, ami arra késztette, hogy irracionálisan viselkedjen? Nagyon karizmatikus tud lenni ha akar, egyébként küzd azért, hogy ellenőrzés alatt tartsa az érzelmeit.
Rosalie Hale – úgy érzi, a terápia felett áll. Önimádó, egoista, rosszindulatú és állhatatos. Úgy tűnik, teljes mértékben ellene van annak, hogy Bella vegetáriánus legyen, mint a család többi tagja. Van még valami más is? Valószínűleg étkezési problémák, anorexia vagy bulimia? Bármikor kész arra, hogy elárulja mások titkát, ha azzal mentheti magát. Ingatag a kapcsolata Edwarddal. Fals információt mondott Edwardnak, ami az öngyilkossági kísérlethez vezetett. Túl közel áll Emmetthez. Tovább nyomozni.
Bella Swan – fél a terápiától. Csendes, félénk, igen kevés az önbizalma. Edward menyasszonya, de fél az elkötelezettségtől, saját szüleinek válása miatt. Fizikailag is közelebb akar kerülni Edwardhoz, aki viszont várni akar ezzel a házasságig. Szereti a fizikai közelséget. Nagyon védelmezi Edwardot és még a Cullen családdal is szembeszáll, ha meg kell őt védenie. Nem érti, Rosalie miért haragszik annyira rá, lehet azért, mert tudja Rosalie titkát az étkezési zavarral kapcsolatban. Kétségbeesetten vegetáriánus akar lenni ő is, mint a Cullenék. Megbocsátotta Jaspernek, hogy megpróbálta megölni, összeomlott, amikor Edward elhagyta egy rövid időre. Megakadályota Edward öngyilkosságát.

Kezdeti javaslatok:
Bővített családi találkozók, továbbá külön találkozók az alábbiaknak:
Edward/Bella
Jasper/Alice
Rosalie/Emmett
Carlisle/Esme.

Házi feladat számukra a következő alkalomra:
Edward – 24 órán keresztül semmi irányítás. Bellának kell minden döntést meghoznia helyette.
Bella – nyitottan megbeszélni a házassági kérdést Edwarddal, kifejezni az érzéseit és válaszolni a fiú minden témába vágó kérdésére 24 órán át.
Rosalie – kötelező két 'egymáshoz közeledő' elfoglaltságot keresni Bellával és tisztelettel viselkedni iránta.
Emmett – semmi szex 24 órán keresztül.
Alice Cullen – semmi vásárlás 24 órán keresztül.
Jasper Hale – ki kell fejeznie az érzelmeit 24 órán keresztül, semmit sem szabad elrejtenie a családja elől.
Carlisle és Esme – felügyelni a házi feladatot.
Aláírta: Dr Benjamin Dover


Fenébe a leckével
Doctor Dover szempontjából
Végeztem az első, a Cullen családdal való találkozás alkalmából készített jegyzeteim beírásával. Volt pár lényeges téma amiket nem mertem felhozni a szűkös idő miatt, de abban biztos voltam, hogy közelebb jutottam annak megértéséhez, hogy miért viselkedtek úgy, ahogy. Mind a lányok és a fiúk esetében is volt olyan felszabadult pillanat amikor együtt nevettek, és akkor megtapasztalhattam azt a szeretetet, amiről tudtam, hogy ott bujkál a harag mögött. Csak meg kell találnom a módját, hogy folyamatosan emlékeztessem őket erre. Leküldtem őket a büfébe, hogy összeszedjem a jegyzeteimet és eldöntsem, hogyan tovább. Előálltam némi házi feladattal mindegyikük számára, amire majd figyelniük kell a következő találkozóig. Némelyiküknek nehéz lesz, de úgy gondolom, azok a témák, amikre fókuszálniuk kell majd, segít majd nekik előrelendülni, és megtanulni kezelni az egyéni problémáikat.
Kopogtak az ajtón. „Jöjjön be,” mondtam, mire Stephenie kinyitotta az ajtót és bedugta a fejét az irodámba.
„A Cullenek visszajöttek, bevezessem őket a konferencia terembe, doktor úr?” kérdezte lazán az ajtónak dőlve.
„Igen, mondja meg nekik, hogy egy perc és ott vagyok. Milyen állapotban vannak?” kérdeztem hirtelen.
Stephenie kilesett, majd válaszolt, „Igen dögösen, ha engem kérdez...”
Tényleg megszállott lett, lehet fel kellene írnom neki valamit. „Nem így értettem, Stephenie. Elférnek egymástól, idegesek, vagy kiabálnak egymással? Szeretném tudni, mibe fogok besétálni, elvégre vannak egypáran,” kérdeztem gyorsan.
Újra kikukkantott és legyintett egyet. „Az a magas szőke srác olyan édes, de olyan mintha levelek lennének a hajában... és a pólóját elszakította egy faág. Korábban nem ilyen volt. Na mindegy, nem tudtam megállni, muszáj volt legyintenem,” motyogta félénken. „Um, úgy tűnik rendben vannak, kissé csendesek, de ennyi. Most nincs vérontás. Miért, számít valamire? Hívjam a biztonságiakat?”
„Nem kell Stephenie, rendben lesz, csak arra gondoltam... felejtse el. Vezesse be őket a konferencia terembe és viselkedjen...” A viselkedjen szót megnyomtam. Simán megforgatta a szemeit és kisiklott.
Néhány mély, tisztító lélegzetvétel után felálltam és felkészítettem magam a Cullenekkel való találkozásra. Tudtam, hogy nem fog tetszeni nekik a házi feladat ötlete, de meg kellett tenni. Felvettem a maradék papírokat az asztalról és a folyosó felé vettem az irányt. Ez alkalommal mikor beléptem a szobába, hisztérikus nevetés helyett a Cullenek úgy néztek ki, mint akiket hamarosan a halálukba visznek.
„Ugyan srácok, legyetek kissé élénkebbek! Tudom, hogy hosszú nap volt ez a számotokra... de úgy néztek ki, mint sétáló hullák!” Mondtam, próbálva megtörni a csendet egy rosszul sikerült viccel.
Rosalie idegesen rázta meg a fejét. „El se tudja képzelni Dr Dover, el se tudja képzelni...” Észrevettem, hogy Emmett fejét bámulta hátulról. „Persze semmi olyan, amit pár Rubie meg ne oldana, igaz Em?” Ránéztem szegény Emmettre, akinek fájdalmasan megrándult az arca.
„Nos, csak szerettem volna még egyszer találkozni mielőtt vége lenne a napnak, hogy...” Alice sikolya félbeszakított.
„Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee” csak ennyit mondott mielőtt az asztalra ejtette volna a fejét. Jasper finoman kézbe vette a lányét.
Carlisle törte meg a kínos csendet. „Folytassa csak doktor úr, Alicenek csak...”
„Görcsei vannak,” kiáltotta Emmett.
„Emmett Cullen, mit tudsz te a görcsökről? A kicsi Ruby kisasszonynak olyan rossz görcsei lennének? Huh? Tényleg? A te trampli barátnőd...” Rosalie forrongott dühében. Úgy tűnt, nagyon ellenezte a testvére barátnőjét...
„Gyerekek. Nagyon udvariatlanok vagytok, Dr Dover éppen beszélt.” Szidta meg őket Esme. A szobát újra csend lepte el. „Dr Dover, kérem folytassa.”
„Köszönöm Mrs Cullen. Hol is voltam... oh igen, szeretnék mindegyikőtöknek egy feladatot, amit teljesítenetek kell mielőtt eljöttök a következő alkalomra holnap után. Eltöltöttem némi időt azzal, hogy mindegyikőtöknek olyat találjak, ami szerintem majd segít ledönteni néhány falat amiket azért építettetek fel, hogy megvédjétek magatokat. A házi feladat teljesítése lehet, hogy fájdalmas lesz, de segít majd elindítani a problémáitokkal való küzdelmet, és remélhetőleg a hosszútávban segít majd közelebb kerülnötök egymáshoz, mint család.” Láttam, hogy mind idegesen nézett Alicera és Edwardra, akik csak lassan megrázták a fejüket.
„Um, Carlisle és Esme, veletek kezdeném. Titeket arra szeretnélek megkérni, hogy ellenőrizzétek, hogy betartják az előírt feladatokat, kérlek. Az összes feladat 24 óra hosszú.” Esme és Carlisle egyetértően bólintott.
Körülnéztem és láttam, hogy ebben a pillanatban egyedül Bella nézett a szemembe. Persze ő is úgy nézett ki, mint egy őzike az autó fényszórója előtt, de legalább rám nézett.
„Bella, a te házid az lesz, hogy nyitottan beszéld meg a házassági kérdést Edwarddal. Bármilyen kérdésre vagy aggályra amit Edward felhoz, válaszolnod kell. Ha valami zavar, vagy idegessé tesz az esküvővel kapcsolatban, azt is meg kell osztanod vele.” Bella mintha az ájulás szélén állt volna, Edward viszont széles vigyorra húzta a száját.
„Az összes lehetőség közül, miért pont ezt kell megtennem?” kérdezte halkan Bella. Vártam, mielőtt válaszoltam volna.
„Az ok, amiért ez a feladatot az, mert úgy érzem, még mindig vannak olyan dolgok, amiket át kellene beszélned Edwarddal. A házassággal való aggályaidat fontos lenne megbeszélned vele, még a házasság előtt, és szerintem ez nagy szerepet játszik abban, ahogy most viselkedik veled. Nem tudja olvasni a gondolataidat Bella, az egyetlen módja, hogy megismerje a félelmeidet az, ha megmondod neki, és én erre kérlek meg.” A Cullen család meglepetten nézett egymásra, Edward pedig erősen próbálkozott, hogy elnyomjon egy mosolyt. Mivel Edward ilyen jól érezte magát, úgy döntöttem, ő lesz a következő, aki megtudja a leckéjét.
„Edward, a te feladatod az, hogy hagyd, hogy Bella irányítson mindent. Te nem hozhatsz döntéseket, ő fogja helyetted mindet meghozni. Hogy mit viselj, hova ülj, mit egyél, mit nézzél a tévében... mindezt ő fogja eldönteni. Szeretném, ha semmivel mással nem törődnél, csak figyeld meg, hogy érzed magad. Bella, ettől ő még nem a rabszolgád, és Edwardnak nem azt kell azt csinálnia amit te mondasz, de ha döntenie kell valamiben, tiéd lesz a döntő szó. Érthető ez?” Bella most sokkal boldogabbnak tűnt, míg Edward elszürkült.
„Ez teljesen abszurd!” Halottam, hogy motyog az orra alatt.
„Lehet, hogy abszurd, de ez a feladatod, és úgy gondolom, az egész család figyelni fogja, hogy teljesíted-e, szóval sok szerencsét,” tettem hozzá.
Körülnéztem és úgy döntöttem, ezt ennyiben hagyom... „Emmett, számodra is van egy feladatom. Az irodában történt bemutatótok után, amit a testvéreddel csináltál, még mindig aggasztanak a szexuális választásaid, szóval most megkapod a hidegzuhanyt... nincs szex 24 órán keresztül. Se csókok...” Rosalie nevetve csapkodta az asztalt.
„Oh ugyan már doktor! Mit tettem én önnel? Nyitott voltam és őszinte, és ezt kapom cserébe? A terápia szar!” morogta Emmett a székén. Rosalie ezzel ellenkezőleg viszont ragyogott.
„Szegény szánalmas RUBY nem kap szerelmet a grizzly medvéjétől. Ha Ha Ha Ha. Sok sikert a feladatodhoz Emmett. Dr Dover esküszöm, hogy minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy Emmettnek semmilyen fizikai érintkezése ne legyen egyetlen nővel sem, még Esmével sem, 24 órán keresztül. Ennyire elkötelezett vagyok a javulása mellett. Ön egy zseni, doktor.”
Haja bájosan omlott a vállára, ahogy megfordult, hogy Emmettre nézzen.
„Örülök, hogy ennyire elkötelezett vagy a felépülése érdekében. Reméljük, hogy így érzel a Bellával való kapcsolatodnak a javításával is, mert kettőtöknek közös tevékenységeket kell csinálnotok a következő 24 órában. Azt akarom, hogy ti ketten jobban megismerjétek egymást, és Esmének kell jóváhagynia minden egyes programot. Értetted?” Éreztem a lézersugarakat, ahogy rám nézett. Mosolya teljesen eltűnt a vicsor mögött, ami megjelent helyette. Bella újra riadtnak tűnt, Edward halálos pillantásokat lövellt Rosalie felé, de ő figyelmen kívül  hagyta azokat.
„Ez nem fair! Miért kapnak ők lányos időt, én meg maradhatok a fiúkkal! Én is Bellát akarom... most már én is utálom Bellát!” Sikította Alice oktalanul, közben fel-le ugrált a székén. „Ne MERÉSZELJETEK vásárolni!” Köpködte feléjük összezárt fogakon keresztül.
„Sajnálom Alice, ez Rosera és Bellára tartozik, nekik együtt kell a végére járniuk a dolgoknak. Számodra is van házim. Szeretnéd hallani, hogy mi az?” Úgy kérdeztem, mintha egy ötévessel beszélnék. Fintorgott, majd bólintott.
„Tudom, hogy múltkor nem ment nagyon jól, de Alice, azt szeretném, ha 24 órán keresztül nem vásárolnál semmit. Carlisle, téged kérlek meg, hogy tegyél meg minden elővigyázatosságot otthon, hogy Alicenek ne legyen semmilyen kísértése.” Alice vadul remegni kezdett a széken, szemei egyre tágabbra és tágabbra nyíltak.
„Mikor kezdődik a 24 óra?” Kérdezte hadarva. Mivel nem válaszoltam elég gyorsan, rám kiáltott, „MIKOR KEZDŐDIK, EMBER?”
Fogalmam sem volt az időről, így csak előálltam valamivel. „Ma este hét órától holnap este hétig.” Ez valamennyire megnyugtatta. Edwardra nézett, majd felugrott a székéből és az ajtó felé indult.
„Sajnálom doki!” Mély lélegzetet vett, úgy folytatta „Mostkellvásárolnomamígméglehetmielőttnemveheteksemmit.Vanlentegyajándékboltmuszájvalamitvennemviszlát!” Ezzel Alice kiviharzott a konferenciateremből, az ajtót olyan erővel csapta be maga után, hogy a falak beleremegtek. Az egyik kép pedig leesett és összetört.
„Ez rossz lesz,” morogta Jasper magának, Edward egyetértően bólintott. Rosalie megint úgy nézett ki, mint aki élvezi a testvére szenvedését, a saját feladata biztos egyre jobban tetszett neki.
Újra körbenéztem, már csak egy maradt hátra, de amiatt épp elég ideges voltam, főleg ezzel az egész megpróbálta megölni Bellát dologgal a háta mögött. Megköszörültem a torkomat és beszélni kezdtem. „Jasper, ezzel elérkeztünk hozzád. A feladatod nehéz lesz, de úgy hiszem, hogy sokban segíteni fog neked és a családodnak is. Azt akarom, hogy 24 órán keresztül minden érzelmet és érzést kifejezz a családod előtt. Mindeki érezze, amit érzel és fejezd ki magad.” Jasper általában sztoikus arcát most széles mosoly lepte el. Röviden Edwardra pillantott, aki mérgesnek tűnt.
„Doktor úr, mindent meg fogok tenni amit mond, elvégre ön a szakértő, én pedig csak az egyszerű beteg. Köszönöm ezt a lehetőséget. Biztos vagyok abban, hogy a családom... érdekesnek fogja találni, hogy érezhetik, amit én is érzek. Csak azt remélem, elboldogulnak majd vele, főleg a drága bátyám, Emmett.” Emmett levegő után kapott, ahogy Jasper tekintete elkapta az övét, és mintha egy lámpa kapcsolódott volna fel a fejében. Emmett az asztalra lógatta a fejét és arról motyogott, hogy keres egy monostort arra a napra...
Carlisle külön megfigyelte az összes gyereket, akiknek mind különböző reakciójuk volt a feladatokkal kapcsolatban. Néhány örült, néhány ijedt volt, mások bosszúsak, levertek és pánikoltak. Az egyik ki is menekült a szobából, egy utolsó vásárlás érdekében, mielőtt a házi elkezdődött volna. Felállt, szavait nekem címezte. „Dr Dover, szeretném megköszönni a minapi segítségét. Ígérem, hogy Esme és én betartatjuk a gyerekekkel a feladataikat amiket kaptak, a lehetőségeikhez képest a legjobban, a következő alkalom előtt.” Kezet nyújtott nekem, majd Esme is.
„Jasper, kérlek menj le az ajándékboltba, és könyörögd ki Alicet onnan, mielőtt elfogy az összes 'Jobbulást' ajándék, az igazi betegek elől. A többiek haza mehetnek, este ötkor családi megbeszélés lesz. Bella, én majd felhívom Charliet, hogy elmagyarázzam neki, hogy szeretném, ha te is nálunk lennél egy napig. Kérlek, köszönjétek meg Dr Dover türelmét a mai nap miatt.”
Egy kórusnyi „Köszönjük doktor úr, és kösz doki!” jött a Cullen gyerekektől, ahogy megkönnyebbülve hagyták el a termet. Ahogy követtem őket a várószobába, láttam, hogy a karbantartók visszarakták az üveget az iroda ajtajára. Stephenie csak bámulta Rosaliet, ahogy a lány elsétált mellette. Asszem, most már tudom, mi történt itt korábban... gondoltam. Rosalie egy gyönyörű mosollyal ajándékozta meg a karbantartókat, akik nyitva tartották neki az ajtót.
Amint az utolsó Cullen becsukta maga után az ajtót, végre kiengedtem a levegőt, Stepheniere néztem és azt motyogtam „Ne fogadja a hívásokat, szükségem van pár pillanatra egyedül.” Az irodámba botorkáltam és belesüppedtem nagy, tömött székembe.

Mi a fenére gondoltam, amikor elvállaltam ezt az esetet? Annyira normálisnak tűntek... Munka után szükségem lesz egy italra.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A kezdeti ámulat után nagyon jókat szórakoztam a történeteken.
Köszönöm szépen!!
VÁROM a folytatást!!! :-D

Szilvi

twmmy írta...

Örülök, hogy tetszik. Végül is azért vágtam bele, mert üdítően más, mint az eddig olvasottak. Én legalábbis végig rötöygtem rajta.